یادداشتهای یک اطلاع رسان

وب نوشت های زهره نیکخواه دانشجوی کارشناسی ارشد کتابداری و اطلاع رسانی درباره کتابداری و اطلاع رسانی

یادداشتهای یک اطلاع رسان

وب نوشت های زهره نیکخواه دانشجوی کارشناسی ارشد کتابداری و اطلاع رسانی درباره کتابداری و اطلاع رسانی

نگاهی به ویکی پدیا

 

همگی ما ویکی پدیا را می شناسیم و بارها در آن اقدام به جستجو کرده ایم من حتی در یکی از پستهای پیشین معرفی مختصر ی از این  دایره المعارف داشته ام . مسئله ای که توجه مرا به خود جلب کرده این است که برای اینکه بدانم در زمینه کتابداری و اطلاع رسانی  بخش فارسی ویکی پدیا چقدر تکمیل شده چند سرچ انجام دادم که نتایج جالبی در بر داشت اول واژه کتابداری را سرچ کردم که نتیجه ای در بر نداشت یعنی تاکنون کسی اقدام به تکمیل این بخش نکرده است . واژه ی دوم کتابدار بود که که نتیجه یک تعریف مختصر و بسیار کوتاه بود . بعد عبارت علوم کتابداری و اطلاع رسانی را سرچ کردم که البته  نتایج کاملتر و جامعتری داشت وقتی که به تاریخچه ی این بخش مراجعه کردم با تعجب دیدم که این صفحه توسط یک دانشجوی مهندسی نرم افزار تکمیل شده است .

اگر دوستان کتابدار هر کدام وظیفه ی ویرایش و تکمیل بخشی از زمینه های مربوط به کتابداری و اطلاع رسانی را متقبل شوند این دایره المعارف آزاد به مرور می تواند به منبع کامل و جامعی در کتابداری و اطلاع رسانی تبدیل شود.

اندر احوالات تعطیلات

بیشتر تعطیلات سپری شده ولی من اونطور که برنامه ریزی کرده بودم نتونستم از اون استفاده کنم ولی به هر حال یه ترم گذشت و با یه چشم بر هم زدن سه ترم دیگه میگذره ... در تعطیلات با اعتراض مامانم مجبور شدم به کتابها و جزوه هام که تقریبا مربوط به کل دوران مدرسه و دانشگاه میشه یه بازبینی داشته باشم . آخه من تقریبا تمام دفتر و کتابها و حتی برگه های امتحانی دوران مدرسه و جزوه های مربوط به دانشگاه حتی برگه هایی را که به عنوان چرکنویس استفاده کرده ام را نگه داشته ام ( احتمالا نوعی جنون باشه!) که همیشه در این مورد با اعتراض مامان روبرو میشم که البته هر بار اونها رو مرتب می کنم بدون اینکه بتونم یک برگشو دور بریزم . این تعطیلات که داشتم جزوه های دوره کارشناسی رو به قول ما کتابدارها وجین می کردم چند تا جزوه و مقاله توپ پیدا کردم که اکثرش مربوط به جزوه هایی بود که اساتید دوران کارشناسی برای مطالعه بیشتر به ما می دادند و ما هم چقدر قدرشونو می دونستیم !  حالا که دارم می بینمشون خداییش بعضی هاش خیلی خوب و بدرد بخورن .علاوه بر این چند مقاله که نصفه و نیمه ترجمه کرده بودم پیدا کردم ...خلاصه همه رو جمع و جور کردم و تصمیم گرفته ام که در اولین فرصت همشونو بدم برای پانچ تا بعدا یه فکری براشون بکنم ....یادمه سال پیش همین موقعها که ترم آخر بودیم و همه رو تب کارشناسی ارشد گرفته بود یکی از همکلاسیها با چه حسرتی برای استاد تعریف می کرد که : وای استاد ! نمی دونید اون جزوه های پربارو کاملی که شما می دادید من همونجور دست نخورده میانداختم گوشه کمد یا اینکه تو خوابگاه به جای سفره و زیر قابلمه استفاده می کردم و الان چقدر پشیمونم که قدر جزوه هامو ندونستم و بیچاره استاد با چشمای از حدقه در اومده و انگشت به دهان مونده بود که چی بگه !!! البته من وضعیتم از این همکلاسیون خیلی بهتر بود آخه من جزوه هامو جمع می کنم به امید روزی که بلاخره بخونمشون !

 

اینها هم چند لینک که آقای رجبی برای پست قبلی کامنت گذاشته بودن .با تشکر از ایشون من این لینکها رو  اینجا میزارم شاید برای شما هم مفید باشه .

 http://www.mkamali.com/research

http://research.jadi.net/mar4.php

http://forum.persiantools.com/archive/index.php/t-17483.htm

http://librarian.mihanblog.com/?Cat=12

پایان نامه

سلام

 بعد از یه غیبت تقریبا سه هفته ای که اگه بگم به خاطر امتحانات بوده دروغه! (عامل اصلی تنبلی بوده ) دوباره دارم آپدیت می کنم البته الان هم چیز خاصی برای گفتن ندارم ......

فقط می خواستم از کسانی که پیشکسوت تر هستند یه سوال یابهتره بگم یه راهنمایی بخوام ...می خواستم بدونم چه جوری میشه که آدم یه موضوعی رو به عنوان پایان نامه انتخاب می کنه ؟ البته من درس روش تحقیق پاس کردم که اتفاقا خیلی هم مفید بود ولی برای انتخاب موضوع پایان نامه به نظرم باید خیلی دقت کرد شاید الان موضوعی به نظر من جالب بیاد ولی اصلا شرایط انجام چنین تحقیقی فراهم نباشه ...ویا موضوع  انتخابی خیلی تکراری باشه ....البته من هنوز ترم 2 هستم و تا انتخاب موضوع وقت د ارم ولی می دونم که از الان باید به فکرش باشم تا اون موقع مجبور نباشم با عجله موضوعی رو که اصلا علاقه ای بهش ندارم انتخاب کنم ...پس ازتون می خوام تا منو راهنمایی کنید تا بدونم چه جوری میشه یه موضوع بکر و مفید برا ی تحقیق پیدا کرد( مخصوصا اونایی که این مرحله رو گذروندن ) ...البته خودم یه چیزایی تو ذهنم هست ولی خیلی راضیم نمی کنه !

اینها هم چند تا لینک مفید :

دسترسی رایگان به LISTA(Library, Iinformation Science and Technology) که مریم  اینجا اونو معرفی کرده.

مارکز دیگر نمی نویسد

جیره کتاب

زنده باد بومی کردن اینترنت