یادداشتهای یک اطلاع رسان

وب نوشت های زهره نیکخواه دانشجوی کارشناسی ارشد کتابداری و اطلاع رسانی درباره کتابداری و اطلاع رسانی

یادداشتهای یک اطلاع رسان

وب نوشت های زهره نیکخواه دانشجوی کارشناسی ارشد کتابداری و اطلاع رسانی درباره کتابداری و اطلاع رسانی

نوزدهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

 

نمایشگاه کتاب

نوزدهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران که به نظر من بزرگترین رویداد فرهنگی کشور در زمینه ی کتاب و کتابخوانی هست بلاخره بعد از بحث و جدلهای فراوان در تاریخ ۱۳الی۲۳اردیبهشت ماه در محل دایمی نمایشگاههای تهران برگزار می شود . حالا که دولت تصمیم گرفته به بحث کتاب و کتابخوانی بیشتر از قبل بها بده اصولا باید نمایشگاه امسال بهتر و پر بارتر از سالهای پیش برگزار بشه هر چند که تاریخ و محل دقیق نمایشگاه خیلی دیر اعلام شد و این نشان از بی برنامگی دولت در این زمینه داره ولی به هر حال قضاوت درمورد نمایشگاه رو باید به بعد از برگزاری نمایشگاه باید محول کرد .

در هر صورت من امیدورام که بتونین کتابهای مورد علاقه تون رو با قیمت مناسب!!! پیدا کنین و همینطور همگی تصمیم بگیریم که با کتاب آشتی کنیم و بیشتر کتاب بخونیم .

وطبق معمول این هم چند لینک مرتبط با مطلب پست شده :

تهران میزبان نشران ۵۳ کشور جهان.

اعلام نحوه ی خرید یارانه ای کتاب خارجی از نمایشگاه کتاب تهران.

 

اولین پایگاه اطلاعاتی نسخ خطی در ایران

 

پایگاه اطلاع رسانی نسخ خطی ایران که حاوی بیش از پنجاه هزار رکورد مربوط به نسخ خطی کشور است، راه‌اندازی شد.

این پایگاه با امکان جستجوی نام کتاب، مؤلف و محل نگهداری نسخه‌ی اصلی کتاب قابل بازیابی است.

گفتنی است؛ این پایگاه توسط مؤسسه‌ی پژوهشی الجواد و با حمایت دبیرخانه‌ی شورای عالی اطلاع رسانی تولید و عرضه شده است و در این آدرس قابل دسترس است.

 و این ها هم چند لینک جالب:

زنان نسبت به مردان علاقه‌ی بیشتری به مطالعه‌ی وبلاگ‌ها دارند

تا چه اندازه می‌توان بدون نقاب در وبلاگ‌ها سخن گفت؟

اینترنت و مراسم یادبود مردگان در چین

تعطیلی نشریات درون‌سازمانی، بر اساس کدام تحقیق علمی؟!

وبلاگ‌ها، همچنان پررنگ

 

آقای علیرضا شیرازی در مقاله ای تحت عنوان فناوری اطلاعات در ایران ۸۴ که در سایت ایتنا اومده در بخشی به عنوان وبلاگ ها ، همچنان پر رنگ اینطور می نویسند:

وبلاگ و وبلاگ‌نویسی در سال گذشته نیز همانند چند سال گذشته، یکی از مهم‌ترین و برجسته‌ترین مواردی است که در وب فارسی به آن پرداخته می‌شود و اینک دیگر تصور وب فارسی بدون وبلاگ‌های فارسی کمی سخت می‌نماید، بخصوص آن که پربیننده‌ترین سایت‌های فارسی، همچنان سرویس‌های بزرگ وبلاگ فارسی بوده و وبلاگ‌های فارسی نیز یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان محتوای فارسی در اینترنت هستند.در زمینه مقبولیت و نفوذ وبلاگ‌ها در سال گذشته، می‌توان به برگزاری جشنواره دانشجویان وبلاگ‌نویس در همدان و با حمایت‌های مالی یکی از وزارتخانه‌ها در ابتدای سال اشاره داشت که در نوع خود جشنواره‌ای با تاثیر مثبت حداقل در بین وبلاگ‌های فارسی بود. همچنین در زمان رقابت‌های ریاست جمهوری شاهد توجه زیاد طرفداران کاندیداها و حتی خود کاندیداها به این پدیده و استفاده از آن به عنوان رسانه‌ای تبلیغاتی بودیم. برگزاری جشنواره‌های مختلف مرتبط با وبلاگ‌نویسی مانند جشنواره دانشجویان وبلاگ‌نویس، وبلاگ‌های قرآنی، ره‌آورد سرزمین نور و... که توسط نهادهای مختلف و با گرایش‌های متفاوت اجتماعی برگزار شد نشانی دیگر از نفوذ و تاثیر وبلاگ فارسی در جامعه ایرانی است هرچند که قشر خاصی از جامعه را تحت تاثیر قرار دهد.در زمینه وبلاگ‌ها همچنین شاهد رقابت شدید سرویس‌های وبلاگ فارسی نیز بودیم و بی‌تردید در سال گذشته سرویس‌های وبلاگ فارسی در جهت جذب و رضایت کاربران و کسب جایگاه بالاتر، بیشترین تغییرات را در جهت افزایش کیفی و کمی خدمات خود در چند سال اخیر تجربه کرده‌اند که قطعا به نفع کاربران و وبلاگ‌نویسان تمام شده است.